Graphius

Gentse drukkerij gaat de catalogus van luxeautomerk Rolls Royce verzorgen

De Gentse drukkerij Graphius gaat alle grafische communicatie van het luxe automerk Rolls Royce voorzien. Dat is namelijk één van de klanten van de Londense drukkerij die Graphius heeft overgenomen.

Het Engelse bedrijf "Park Communications" heeft een indrukwekkende klantenlijst uit het luxesegment onder andere het automerk Rolls Royce, veilinghuizen Christie’s en Bonhams en de museumgroep Tate. Dat komt goed uit, want net dat segment wil de Gentse drukkerij sinds corona verder uitbreiden. 

Denis Geers van Graphius is erg blij met de overname: "Park Communications zit in het centrum van Londen en is de enige industriële drukkerij in de regio voor het luxesegment. Met heel wat prestigieuze klanten die we vanuit België moeilijker konden benaderen. Dat kunnen we nu eindelijk doen."

Jaarlijkse omzet

Graphius is een Gents familiebedrijf dat geleid wordt door Denis Geers zelf en zijn broer Philippe. "Hier in Gent hebben we 225 mensen in dienst. In heel de groep zijn we met 420 medewerkers en daar komen er nu nog eens 90 bij van Park Communications." 

Die deal is trouwens erg lucratief. Want naast de jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro, komt daar nog eens 18 miljoen bij voor het Gentse Graphius. Of hoe het drukken van kunstboeken en brochures in de luxesector nog lang niet voorbij is.  

kasto80

Meest gelezen