Voortvluchtige fietser herkend als inbreker in Mechelen, na tips via buurtinfortmatienetwerk 

De politiezone Mechelen-Willebroek heeft een man van 27 opgepakt die verdacht wordt van een inbraak en pogingen tot inbraak, onder meer in ‘t Veer en aan de Auwegemvaart. Tips over de verdachte werden verspreid via het BIN-netwerk (buurtinformatienetwerk), waarna de man kon gevat worden. 

De lokale politie kreeg woensdagnamiddag rond 15.30 uur een melding van een inbraak in een bestelwagen op een openbare parking in ‘t Veer. "Een man sloeg een raam van de wagen in en stal twee gsm’s. Hij werd door een buurtbewoner betrapt, maar kon vluchten met een fiets", zegt Koen Mortelmans van de politiezone Mechelen-Willebroek.

Even later kreeg de politie melding van een poging tot inbraak in een woning in de Landweg. "De bewoner merkte toen hij thuiskwam een onbekende man op die op de oprit van zijn woning stond. De man gaf een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid daar en ging er vandoor met de fiets. De bewoner stelde vast dat er een raam van zijn woning beschadigd werd."

Nog wat later omstreeks 18u was het een bewoner van de Auwegemvaart die de dief in zijn huis aantreft. En weer kan de man vluchten met de fiets, zonder buit.

Bewoonster herkent dader

Via het BIN-netwerk (buurtinformatienetwerk) wordt een bericht verspreid met daarin een persoonsbeschrijving van de man. Een vrouw die in de Turfbeemd woont, ziet later op de avond dat er een onbekende man in haar tuin zit, en herkent hem als de voortvluchtige inbreker. "Onze collega’s zijn meteen ter plaatse gegaan en konden de man aantreffen en arresteren. Hij had zich verschuild in een caravan."

Het gaat om een man van 27, zonder vaste verblijfplaats en bij de politie bekend voor eerdere feiten. De onderzoeksrechter heeft de man laten opsluiten in de gevangenis van Mechelen.

Meest gelezen