Populaire YouTuber Technoblade (23) overleden aan kanker, neemt afscheid in laatste postume video

De populaire YouTuber Technoblade is overleden aan kanker. De 23-jarige Amerikaan had 10 miljoen volgers en was vooral bezig met Minecraft-video’s. In een laatste postume video getiteld "Tot ziens, nerds" nam hij afscheid van zijn fans en heeft hij zijn echte naam bekendgemaakt.

De Amerikaanse YouTuber is bekend geworden door video’s te maken terwijl hij het spel Minecraft speelde. Vorig jaar heeft hij bekendgemaakt dat hij aan kanker leed. Enkele uren voor zijn dood schreef hij een afscheidsboodschap voor zijn fans en die werd daarna door zijn familie op zijn kanaal gepost.

Zijn vader las zijn laatste boodschap voor. Het was de bedoeling dat hij het zelf zou vertellen. "Hij wilde wachten tot hij wat beter was, maar hij heeft te lang gewacht", zegt zijn vader in de video. In de persoonlijke boodschap neemt hij afscheid van zijn fans en maakt hij zijn echte naam bekend. Die was blijkbaar Alex en niet Dave, zoals hij grappend een tijdje beweerd had.

Vervolgens vertelt zijn vader hoe de video tot stand is gekomen. "Hij schreef enkele paragrafen en daarna was het op. Hij leefde daarna nog acht uur", zegt zijn vader geëmotioneerd. "We hebben allemaal afscheid kunnen nemen." Hij geeft ook nog mee hoe belangrijk zijn YouTube-volgers voor hem waren.

De video eindigt met een geschreven boodschap van zijn moeder. "Hij hield van zijn werk en van zijn fans", meldt ze onder meer. "Hij vermeed persoonlijke roem en werkte hard om zijn identiteit privé te houden. We vragen om zijn wensen te respecteren en nu zijn privacy en die van zijn familie te beschermen."

Bekijk hieronder de laatste video:

Meest gelezen