radio 2

Zomerboekingen komen vlot binnen bij Limburgse logiesuitbaters

De boekingen voor deze zomer lopen opnieuw vlot binnen bij de Limburgse logiesuitbaters. Dat blijkt uit een rondvraag van Visit Limburg. Door het wegvallen van de coronamaatregelen hadden de Limburgse uitbaters nochtans een vakantie-uittocht naar het buitenland verwacht.

In juli zijn net geen 60 procent van de Limburgse B&B's, vakantiehuisjes en hotels geboekt, in augustus gaat het om ruim 50 procent. De verwachte vakantie-uittocht naar het buitenland na twee jaar corona blijft dus uit. "De Vlaming heeft  de voorbije twee jaar ontdekt dat zijn eigen land heel mooi is, dat is duidelijk blijven hangen", vertelt Jeroen Luys van Visit Limburg. "En natuurlijk worden mensen nu geconfronteerd met een energiecrisis, stijgende prijzen én recente stakingen op de luchthaven. Mensen willen hun vakantie niet beginnen met miserie, ze willen meteen een leuke tijd, in eigen land." 

"Hotels die het de voorbije twee jaar erg moeilijk hadden, lokken nu ook weer meer volk", gaat Luys verder. Als het weer meezit, verwachten de logiesuitbaters ook nog een pak last minute boekingen. 

Meest gelezen