Foto van vanochtend door Thomas Craenen

Lange rijen op luchthaven Schiphol tijdens eerste weekend vakantie-uittocht

Op de Nederlandse luchthaven Schiphol is het erg druk tijdens het eerste weekend van juli. De rijen met vakantiegangers en andere reizigers stonden tot ver buiten de vertrekhallen. Dat heeft een verslaggever van het Nederlandse persagentschap ANP gemeld. Een blik op de vertrekborden toont dat er ook diverse annuleringen en vertragingen zijn.

De meeste mensen lijken de drukte op de luchthaven van Schiphol te accepteren, volgens de verslaggever van ANP. Van boze reacties bij wachtende reizigers is geen sprake. Wel zijn veel mensen bezorgd of ze hun vlucht zullen halen.

Er loopt veel personeel rond om de reizigersstromen in goede banen te leiden. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee, verantwoordelijk voor de beveiliging van het vliegveld, meldt dat er tot nu geen incidenten zijn.

Personeelstekort

Vanwege personeelstekorten bij de bagageafhandelaars en beveiliging kondigde Schiphol eerder aan dat het heel lastig zou worden om de grote zomerdrukte het hoofd te bieden.

Daarop werden maatregelen aangekondigd en luchtvaartmaatschappijen kregen de opdracht het aantal dagelijkse reizigers binnen de perken te houden.

Staking op luchthaven Parijs-Charles de Gaulle.

Niet alleen in Nederland kampt de reiswereld met problemen. Dit weekend is er onder andere een staking op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle.
 
Een op de vijf vluchten op de grootste luchthaven van Frankrijk gaat daardoor vandaag niet door. Het actievoerend personeel wil een forse loonsverhoging nu het internationale vliegverkeer weer aantrekt en de inflatie flink is opgelopen.

Op Brussels Airport was het gisteren een erg drukke dag met ongeveer 72.000 passagiers, van wie 40.000 vertrekkenden.

Foto van vanochtend door Thomas Craenen
Foto van vanochtend door Thomas Craenen

Meest gelezen