Paradise City stuurt waarschuwing uit over drugs op dancefestival: "Willen mensen bewust maken na enkele incidenten"

Dancefestival Paradise City in Perk heeft vanavond via zijn app een melding uitgestuurd om bezoekers te waarschuwen voor gevaarlijke drugs op het festival. "Enkele mensen zijn bij de EHBO binnengekomen na druggebruik, van wie één iemand naar het ziekenhuis is gebracht", vertelt organisator Gilles De Decker. "Daarom willen we iedereen preventief nog eens waarschuwen."

"We hebben een aantal mensen die te veel drugs hadden gebruikt, binnengekregen bij de EHBO", zegt De Decker. "We willen de mensen bewust maken dat ze voorzichtig moeten zijn en dat ze zichzelf en elkaar moeten beschermen. Vandaar dat we besloten hebben om een communicatie te doen."

In de melding is sprake van "gevaarlijke drugs die rondgaan", maar volgens De Decker is dat vooral bedoeld om een afschrikeffect te creëren. Op het terrein zelf is geen drugstesting. De organisatie heeft geen weet van gevaarlijke xtc-pillen met een verhoogde dosis, zoals die eerder al werden aangetroffen op andere festivals.

"We willen de problematiek bespreekbaar maken en open communiceren. Door het uit de taboesfeer te halen, kunnen we iedereen beter beschermen", zegt De Decker.

"Ieder jaar zijn er wel incidenten, voor dit jaar zijn we meer aan het inzetten op de bescherming van onze festivalbezoekers en samen met de politie hebben we een actieplan opgesteld", zegt De Decker. Dat houdt onder meer in dat er politiecontroles zijn op en rond het festivalterrein. Drugs worden in beslag genomen en wie betrapt wordt, moet een boete betalen via een onmiddellijke minnelijke schikking.

Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk staat bekend om zijn initiatieven om de impact op het milieu te verkleinen. Het is naar eigen zeggen het groenste festival in België, en één van de groenste festivals ter wereld. Morgen is de laatste festivaldag. 

"Het Journaal" trok vrijdag naar Paradise City, bij de start van het festival. Bekijk die reportage hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen