Brusselaar botst op Chad Smith van Red Hot Chili Peppers aan stadhuis: "Hij zei me dat ze morgen wél spelen op Werchter"

Het lijkt erop dat het optreden van Red Hot Chili Peppers morgenavond op Rock Werchter wel degelijk doorgaat. Gisterenavond werd drummer Chad Smith namelijk gespot in Brussel, terwijl de band nochtans net een show in Glasgow had geannuleerd wegens ziekte. "Maar hij zei me dat het optreden op Werchter goedkomt", vertelt Brusselaar Dimitri Strobbe, die de artiest kort kon spreken aan het stadhuis. Een officiële bevestiging is er evenwel nog niet.

Het was een aangename verrassing voor Brusselaar Dimitri Strobbe gisteravond. Aan het stadhuis van Brussel botste hij op Chad Smith, de drummer van Red Hot Chili Peppers. "Ik kende hem van ergens en zei hem dat. Toen zei hij me dat hij in een band speelt en hij gaf mij een hint: "red, red...". En toen viel mijn frank", vertelt Strobbe aan onze redactie. Blijkbaar was Chad Smith een kijkje gaan nemen naar de Ommegang, een historisch spektakel op de Grote Markt.

AFP or licensors

Opvallend, want gisteren annuleerde de band nog hun concert in Glasgow wegens ziekte. Meteen werden ook vraagtekens geplaatst bij hun optreden op Rock Werchter. Red Hot Chili Peppers sluiten het festival namelijk morgenavond af.

"Maar hij zei me dat het goedkomt", getuigt Dimitri Strobbe over zijn ontmoeting met Chad Smith. ""We are playing on Sunday", zei hij me. Hij bevestigde wel dat er een ziektegeval was, maar zei "it's ok now".

"Hij zag er alleszins in form uit en leek me echt overtuigd dat ze gingen spelen. Het is een zeer aimabele en aanspreekbare man", verzekert Strobbe, die meteen ook een selfie met Chad Smith de wereld instuurde om een collega gerust te stellen die zondag naar Werchter gaat. De organisatie van Rock Werchter laat evenwel weten dat zij nog steeds wachten op een officiële bevestiging van het management.

Meest gelezen