Foto: William Pietermans

Scoutsgroep uit Antwerpen komt aan op luchthaven om te horen dat hun vlucht geannuleerd is

Voor scoutsgroep "Den Twee" uit Antwerpen is hun buitenlands kamp niet bepaald begonnen zoals ze verwacht hadden. Toen de groep vanmorgen op de luchthaven van Charleroi aankwam, bleek hun vlucht in laatste instantie geannuleerd te zijn. Voor de groep van 15- tot 17-jarigen was het een domper op de feestvreugde, maar intussen is er een oplossing gevonden. 

Vol enthousiasme stonden de 34 leden van scoutsgroep "Den Twee" uit Antwerpen, samen met hun leiding klaar om een vlucht van Charleroi naar de Roemeens hoofdstad Boekarest te nemen. Maar dat was buiten luchtvaartmaatschappij Wizz Air gerekend, want die had in het midden van de nacht de vlucht geannuleerd. Verwoede pogingen om toch nog te kunnen vertrekken vanuit Charleroi mislukten. "Ja, het was toch wel even paniek bij onze leden, toen bleek dat we niet meteen een oplossing konden vinden", vertelt scoutsleider William Pietermans. 

Scouts zijn betekent innovatief zijn en dus ook oplossingen zoeken waar nodig

Scoutsleider William Pietermans

De groep zou zaterdag vertrekken om via het Roemeense Boekarest door te reizen naar het Bulgaarse grensdorp Roese. "Het plan was om daar op werkkamp te gaan en om een culturele uitwisseling te doen waarbij onze leden het leven in Bulgarije leren kennen, en ze ook mee zouden werken aan de opfrissing van de lokale scoutslokalen in de gemeente", vertelt William. "Die lokalen zouden dan in de toekomst gebruikt kunnen worden voor activiteiten voor de vele Oekraïense vluchtelingen die er in de regio zijn."

Oplossing

Door de geannuleerde vlucht dreigde het hele kamp in het water te vallen. "Maar scouts zijn, dat betekent innovatief zijn en oplossingen zoeken waar nodig en dat doen we met veel plezier om onze leden een goed kamp te bieden", zegt William. En uiteindelijk kwam die oplossing ook uit de bus. Zondagavond kunnen de scouts met het vliegtuig naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest vliegen, om dan van daaruit na een lange busrit toch ter plaatse te komen. "Al is het wel opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij, dus we hopen dat het deze keer wel lukt."

Meest gelezen