Bierfestival Hechtel-Eksel viert vijfde editie met eigen bier

Dit jaar wordt de vijfde editie van het bierfestival in Hechtel-Eksel gevierd met een gloednieuw lokaal bier. Het festival zal doorgaan op 17 juli, maar mensen konden dit weekend al eens proeven van de Hexel Tripel.

Na 2 jaar verplichte pauze door corona, kan het jaarlijkse bierfestival in Hechtel-Eksel weer plaatsvinden. Het festival wordt georganiseerd door de harmonie van Hechtel en de fanfare van Eksel en voor de vijfde editie van hun festival hebben ze speciaal een eigen bier gebrouwen.

"We wilden de mensen graag verrassen met een biertje uit eigen streek", zegt Tim Feyen, voorzitter van de harmonie van Hechtel. "De Hexel is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 8 procent. Het is een fruitig biertje met een kruidenmix van kardemom en koriander. Iedereen kan de Hexel proeven op 17 juli tijdens ons het bierfestival, maar het is een gelimiteerde editie dus op is op."

Dit is een lekker en speciaal bier, het onderscheidt zich van andere bieren.

Jan Dalemans - burgemeester

Dit weekend werd de Hexel al officieel voorgesteld. Burgemeester Jan Dalemans (open VLD), die vroeger ook een eigen drankhandel had, mocht al eens proeven. "Ik vind het een lekker en speciaal biertje. Het is goed dat ze zich hebben durven onderscheiden, want in België zijn er meer dan 2000 bieren. Als je een bier brouwt waar niets speciaals aan is, ga je niet opvallen."

"Met je eigen bier kan je ook veel volk naar je bierfestival lokken", zegt Dalemans. "Waar veel volk is, zullen ook brouwerijen opduiken en wie weet zien zij in de Hexel wel iets moois voor in de toekomst."

Meest gelezen