Nigeriaanse politie bevrijdt 77 gelovigen die uitkeken naar de terugkeer van Christus

In het zuidwesten van Nigeria heeft de politie 77 mensen bevrijd die al maanden opgesloten zaten in een kerk. Een groot deel van hen zijn kinderen. Een priester van de Pinksterkerk in de stad Ondo had de gelovigen overtuigd dat Jezus Christus binnenkort naar de aarde zou terugkeren om hen mee naar de hemel te nemen. De priester en zijn hulppriester zijn opgepakt voor massa-ontvoering.

Vrijdagavond vond de politie Ondo 77 gelovigen terug die opgesloten zaten in een ondergrondse ruimte van de kerk, die behoort tot de Pinksterkerk van de Whole Bible Believers Church in de regio bij de stad Ondo. Meer dan 20 bevrijde gelovigen zijn kinderen. 

De agenten waren ter plaatse gekomen, nadat ouders alarm hadden geslagen. Een moeder vermoedde dat haar vermiste kinderen wel eens in de kerk opgesloten zouden kunnen zijn.  Op twitter circuleren beelden van enkele kinderen die door de politie in veiligheid gebracht worden.

Volgens de politie waren ze opgesloten nadat de priester hen overtuigd had dat Jezus Christus naar de aarde zou terugkeren. Hij zou hen dan  meenemen naar de hemel. Sommige gelovigen moeten al maanden vastgezeten hebben in de kerk. Bij de eerste vaststellingen van de politie zou een priester hen eerst verteld hebben dat de terugkeer voorzien was in april, wat dan later veranderde in september van dit jaar. 

De priester, zijn hulppriester en enkele andere medewerkers zijn door politie opgepakt op verdenking van massa-ontvoering. Ze zijn overgebracht naar Akure, de hoofdstad van de deelstaat Ondo. 

Meest gelezen