NVE

Ouders Yves Lampaert reageren op geletruiprestatie van "boerenzoon": "Dit pakken ze ons nooit meer af"

De ouders van ex-geletruidrager Yves Lampaert zijn ongelooflijk trots op de prestatie van hun "boerenzoon" in de Ronde van Frankrijk. "Dit had ik nooit verwacht, zeker zo vroeg niet in de koers", reageert zijn vader Jean. Ondertussen moest Yves zijn gele trui doorgeven aan Wout van Aert.

"Dit is echt een heel bijzonder moment. We hadden het echt nog niet direct verwacht", reageert zijn papa Jean Lampaert. "We hadden wel gehoopt dat hij een ritje zou winnen, maar om direct de eerste rit geel en groen te behalen, dat had ik nooit verwacht."

"We hebben nog een halfuur gewacht met juichen, ook al stond de telefoon al lang niet meer stil", reageert mama Carine Neirynck. "Het duurde heel lang vooraleer die laatste uiteindelijk ook de eindmeet heeft behaald. Pas dan konden we ademhalen en juichen." Ook de buren leefden mee. "Hij behaalde nog maar de overwinning of de gele trui van de buren zat al in onze haag en ze stonden op onze oprit te vieren", lacht Carine.

Ik ga al blij zijn dat hij heelhuids in Parijs geraakt
Carine Neirynck, mama Yves Lampaert

Van korte duur

Gisteren zaten vader en moeder Lampaert nagelbijtend voor hun tv om te zien of hun zoon er in zou slagen om z’n leiderstrui in de Ronde van Frankrijk te behouden. Op één luttele seconde na lukte dat ook, ware het niet dat Wout Van Aert met zijn tweede plaats voldoende bonificatieseconden sprokkelde om het geel over te nemen van de Ingelmunstenaar. "We hebben ervan genoten, ook al was het van korte duur. Dat kunnen ze ons alleszins niet meer afpakken."

Of er nog meer in zit? "Dat kan je niet zeggen vooraf", reageert Carine nuchter. "Het is mooi zoals het nu is, we gaan het gewoon afwachten. We hopen dat hij gespaard blijft van grote valpartijen en dat hij corona kan ontwijken. Het blijft een gevaarlijke sport. Ik ga al blij zijn dat hij heelhuids in Parijs geraakt", besluit Carine.

Radio2

Meest gelezen