Radio2

Brugge roept opnieuw op om geen huisdieren achter te laten in auto

De stad Brugge roept opnieuw op om geen huisdieren achter te laten in de wagen. De kans op oververhitting is groot en in het slechtste geval sterft het dier. "Dat willen we absoluut vermijden", zegt de schepen van Dierenwelzijn, Mathijs Goderis (Vooruit). "Een sensibiliseringactie is dus geen overbodige luxe." 

"De zomer breekt aan en we willen bestuurders sensibiliseren om nooit dieren achter te laten in de wagen", zegt Mathijs Goderis (Vooruit). Hij is de schepen van Dierenwelzijn voor de stad Brugge. "Ook niet als het maar voor even is of als je auto in de schaduw staat met het raam open. De temperatuur in een auto kan heel snel oplopen. De kans op oververhitting is groot. Enkele jaren geleden stierf een hond in een auto in Brugge. Dat zijn drama's die absoluut vermeden kunnen worden."

Hittecampagne

De stad Brugge lanceerde vandaag daarom een hittecampagne. "We delen flyers uit en plaatsen affiches op strategische plaatsen. We verspreiden de boodschap ook op 30.000 broodzakken", zegt Goderis nog. "Zo komt de boodschap tot in de Brugse huiskamers."

Wie zijn huisdier achterlaat in de auto riskeert een boete. "En als de hulpdiensten de ruit van de wagen moeten breken om het dier te redden, dan zijn ook die kosten voor de eigenaar van het dier. Laat het een waarschuwing zijn", besluit de schepen van Dierenwelzijn.

Meest gelezen