Politie Leuven

Man beroofd met geweld in centrum Leuven: drie verdachten aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het centrum van Leuven een man met geweld overvallen door een groepje jongeren. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. De drie verdachten werden aangehouden.

Het slachtoffer raakte aan de praat met een groepje jongeren, waarna hij zijn weg verderzette met een van hen. Een eerste verdachte, een man van 19 jaar uit Leuven, greep de portefeuille van het slachtoffer en liep ermee weg. Het slachtoffer achtervolgde de verdachte en werd op zijn beurt gevolgd door twee andere jongeren. Een van hen duwde het slachtoffer op de grond en stampte hem op het hoofd terwijl de andere jongeren zijn zakken doorzocht.

De politie zag alles gebeuren en kon de twee daders oppakken. Daarbij gaf de tweede verdachte, een man van 18 jaar uit Leuven, een agent een slag in het gezicht. Later op de avond kon ook de derde verdachte opgepakt worden, een man van 18 jaar oud uit Tielt-Winge.

Het slachtoffer kon zich weinig herinneren van het voorval en werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek. Zijn portefeuille met geld, iPhone en een Rolex waren gestolen.

De drie verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Zij blijven in de cel zolang het onderzoek loopt. 

Meest gelezen