Foto: Radio2

Musical "40-45" verhuist na 500 voorstellingen van het theater in Puurs naar de cinema

De spektakelmusical "40-45" krijgt een vervolg in de bioscoop. Na bijna 4 jaar en 500 voorstellingen werd gisteren de laatste voorstelling gespeeld in Puurs. Maar Studio 100 gaat samenwerken met Kinepolis, waardoor de musical een tweede leven krijgt in de cinema. 

De musical "40-45" verhuist van het pop-uptheater in Puurs naar de cinemazalen van Kinepolis. "Er werd een speciale opname gemaakt van de voorstelling", zegt Hans Bourlon, CEO van Studio 100. "Vanaf 6 augustus kan je de voorstelling in de bioscoop bekijken."

Ik ben ervan overtuigd dat we de musical ooit nog opnieuw gaan spelen

Hans Bourlon, CEO Studio 100

In totaal zijn er bijna 500 voorstellingen van de musical gespeeld, goed voor 750.000 toeschouwers. Daarmee is het de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. "Ik heb de voorstelling al 20 keer gezien, maar was nog steeds ontroerd gisteravond", vertelt Bourlon aan Radio 2 in Antwerpen. Iedereen heeft wel een verhaal over de Tweede Wereldoorlog in zijn eigen familie. Het is echt iets van bij ons."

Foto: Radio2

De musical zal in 2024 alvast opgevoerd worden in Nederland. "Ik ben ervan overtuigd dat we de musical ooit opnieuw gaan spelen, want het is een tijdloos verhaal. Over enkele jaren gaan we de musical sowieso in Nederland lanceren", kondigt Bourlon aan in Start Je Dag.

Nieuwe musicals

Nu "40-45" afgelopen is, komt er een nieuwe voorstelling in het pop-uptheater in Puurs. "We spelen eerst nog tot 1 oktober de musical "Daens" en daarna beginnen we met een nieuwe musical "Red Star Line". Daarin gaat het over de zoektocht naar een beter leven", legt Bourlon uit. 

Meest gelezen