Politie betrapt taxichauffeur die 's nachts woekerprijzen aanrekent in Hasselt

De politie heeft in Hasselt een taxichauffeur die woekerprijzen aanrekende uit het verkeer gehaald. De man vroeg bedragen tot 60 euro om feestvierders van de discotheek Versuz 's nachts naar hun hotelkamer in het centrum van Hasselt te brengen.

Enkele weken geleden kreeg de politiezone Limburg Regio Hoofdstad een eerste klacht over een taxichauffeur die zonder meter werkte en hoge tarieven aanrekende. En het bleef niet bij die ene klacht. De taxichauffeur rekende vooral feestvierders, die 's nachts van de discotheek Versuz naar hun hotelkamer in de binnenstad wilden, hoge bedragen aan. Het tarief liep op tot 60 euro. Afgelopen weekend heeft de politie de taxichauffeur onderschept en uit het verkeer gehaald.  

Tijdens de politie-actie werd ook de taxi van een andere chauffeur in beslag genomen omdat die niet verzekerd was. En een andere chauffeur kreeg een proces verbaal omdat hij geen geldig rijbewijs had en rondreed zonder bril, die hij verplicht moest dragen.

Meest gelezen