Ploegleider Tom Steels kijkt vanuit zijn caravan in Sint-Niklaas naar de Ronde van Frankrijk

Door een besmetting met corona moet ploegleider Tom Steels van Quick Step-Alpha Vinyl de Tour noodgedwongen thuis bekijken. Sterker nog: dat doet hij vanuit een caravan. Zo probeert hij onder meer zijn dochter te beschermen. "Zij heeft een laag immuunsysteem, dus ik blijf beter even in quarantaine", klinkt het.

Even geen Ronde van Frankrijk voor Tom Steels. De ploegleider van Quick Step keerde afgelopen weekend naar huis in Sint-Niklaas. "Dat doe ik vanuit mijn caravan", vertelt Steels bij Radio2. "En dat is toch een aangenamere manier dan vanop een bovenkamertje mezelf te moeten afsluiten. Verder probeer ik me zo ook beter af te schermen van de andere gezinsleden. Mijn dochter heeft een minder goed werkend immuunsysteem. Op deze manier blijft ook zij veilig voor corona."

De caravan waar Steels verblijft, komt van de schoonouders van zijn zoon. "Hij heeft de caravan bij ons in de tuin geplaatst. Vervolgens heeft hij de caravan ook helemaal ingericht. Alles is aanwezig om hier mijn quarantaine uit te zitten", vertelt hij.

Veel hulp van familie

"Gelukkig werkt ook het vaccin goed en heb ik niet al te veel symptomen", gaat Steels verder. "Ik word natuurlijk ook goed in de watten gelegd hier. Zo kloppen ze eens op mijn deur wanneer het eten wordt geleverd en dan kan ik beginnen met eten."

Steels hoopt binnenkort terug te kunnen keren naar zijn renners. "De Tour duurt gelukkig nog ruim 2 weken, dus van zodra ik een negatieve PCR-test kan voorleggen, vertrek ik terug."

kasto80

Meest gelezen