© Jokko

Rolstoelgebruikers moesten lang wachten voor ze de wei van Werchter mochten verlaten

Een veertigtal rolstoelgebruikers heeft zaterdagnacht zo'n drie kwartier moeten wachten voor ze de festivalweide in Werchter konden verlaten.  Vlaams parlementslid Ann De Martelaer (Groen) roept de organisatie op om een aparte uitgang te voorzien voor mensen met een beperking. De organisatie laat weten dat er wel degelijk een aparte uitgang is. 

"Rock Werchter neemt tal van maatregelen om ook mensen met een beperking het festival te laten beleven. Maar  zaterdag- en zondagnacht liep het fout", zegt Vlaams parlementslid Ann De Martelaer. "Een 40-tal rolstoelgebruikers moest drie kwartier wachten voor een gesloten poort tot de andere 80.000 festivalgangers het terrein verlaten hadden, en dat kan niet.  Ik pleit er dan ook voor dat zij een afzonderlijke uitgang hebben. Bij de evaluatie moet men pro-actief nadenken hoe we de uitstroom van die twee groepen beter kunnen combineren.  Daarom zou de organisatie best vooraf een plan opmaken om dit probleem in de toekomst te vermijden."

Nooduitgang

Live Nation, de organistator van Rock Werchter, laat weten dat er wel degelijk een aparte uitgang voor mensen met een rolstoel is. "Zij kunnen gebruik maken van een nooduitgang", zegt de organisatie. "Alleen loopt die nooduitgang over de steenweg waar na de optredens duizenden mensen lopen. Daarom vragen wij aan de rolstoelgebruikers om de weide net voor het einde te verlaten of om even te wachten tot de grote drukte op de steenweg voorbij is." 

Meest gelezen