Twee jongeren uit Sint-Niklaas krijgen werkstraf na aanval op 65-jarige man

Twee jongeren die vorig jaar in een park in Sint-Niklaas een man van 65 aanvielen, hebben van de rechter een werkstraf van 100 uren gekregen. Als ze de werkstraf niet goed uitvoeren, riskeren ze een gevangenisstraf van 18 maanden.

Een rechter heeft twee jongeren van 19 jaar veroordeeld tot 100 uren werkstraf en 18 maanden cel voorwaardelijk. De twee hadden met een oudere man afgesproken via een datingwebsite voor homoseksuele mannen. De jongeren spraken met de man af in een parkje in Sint-Niklaas. Ze lokten de man door zich voor te doen als jongens van 15. 

Afpersing

Toen de man in het park arriveerde, vielen de 2 jongeren hem aan en verweten ze hem een pedofiel te zijn. De man raakte zwaar gewond, maar kon toch ontsnappen. De jongeren persten de man ook af en eisten zijn geld en gsm. Ze zijn nu veroordeeld tot een werkstraf, maar als ze die niet goed uitvoeren, wordt hun voorwaardelijke celstraf effectief.

kasto80

Meest gelezen