Schepen van toegankelijkheid Sarah De Keyser en gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts aan het voetpad aan de Duffelsesteenweg.
Foto: gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver maakt voetpaden toegankelijker voor mindervaliden

De gemeente Sint-Katelijne-Waver gaat haar voetpaden toegankelijker maken voor wie in een rolstoel zit of slecht te been is. Dat gebeurt op voorstel van gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts (N-VA), die door de gemeente trok om de voetpaden op te lijsten die er niet goed bij liggen. 

"Mijn moeder van 81 is rolstoelgebruiker en ik ben thuisverpleegkundige, dus ik kom veel mensen tegen die problemen hebben met mobiliteit", legt gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts (N-VA) uit. "Ik ben door heel de gemeente getrokken en ben alle voetpaden gaan bekijken. Hier en daar waren de voetpaden heel oneffen of is de borduur vrij hoog om met een rolstoel vlot op en af te kunnen." 

Hier en daar waren de voetpaden heel oneffen of is de borduur vrij hoog om met een rolstoel vlot op en af te kunnen

Kathleen Rombauts (N-VA), gemeenteraadsvoorzitter Sint-Katelijne-Waver

Rombauts maakte een lijst van een 50-tal punten waar de voetpaden er niet goed bij liggen voor wie in een rolstoel zit of slecht te been is. “Onze dienst uitvoering en dienst openbare werken hebben de lijst overlopen”, vertelt schepen van welzijn en toegankelijkheid Sarah De Keyser (CD&V). “Op een aantal plaatsen kunnen onze diensten de nodige aanpassingen zelf uitvoeren. Dat gebeurt bijvoorbeeld op de Markt. Op andere plekken zijn grotere ingrepen nodig. Daar moeten we bekijken wat het kostenplaatje is en wat er haalbaar is.”

Meest gelezen