Google Maps

100 jongeren op zwarte lijst mogen Lago zwembaden van Kortrijk niet meer in

100 jongeren mogen tijdelijk de zwembaden van Lago in Kortrijk niet meer in. Dat heeft de burgemeester van Kortrijk gisterenavond gezegd tijdens de gemeenteraad. Die 100 staan op de zwarte lijst, een groot deel van hen omdat ze het te bont hebben gemaakt op 19 juni. Toen daagden 2500 zwemmers op tijdens een hele warme zomerdag.

Momenteel staan er 89 mensen op de zwarte lijst van het zwembad aan Kortrijk Weide die gedurende drie maanden niet zijn toegelaten wegens inbreuken op het interne reglement. Daarnaast zijn er nog eens 12 plaatsverboden uitgevaardigd bij burgemeestersbevel voor jongeren die het te bont hebben gemaakt in het zwembad. Zij mogen een maand lang niet binnen in Lago Weide en Lago Abdijkaai. Dat vertelde burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) tijdens de gemeenteraad naar aanleiding van de relletjes van twee weken geleden. Op 19 juni kwam de politie zelfs tussen omdat het zwembad Lago Weide werd overrompeld, hoofdzakelijk door Noord-Fransen die kwamen afgezakt zonder dat ze vooraf een plaatsje hadden gereserveerd.

In Noord-Frankrijk is er blijkbaar weinig recreatie om af te koelen, dus komen ze naar onze zwembaden

Ruth Vandenberghe, burgemeester van Kortrijk

Minder reclame in Noord-Frankrijk

De burgemeester van Kortrijk had vorige week een ontmoeting met de Franse gouverneur: "We hebben dat toen besproken en bij hen hebben ze weinig recreatie of activiteiten om af te koelen. Vandaar dat ze graag bij ons komen." De politie zal nu sowieso meer controleren aan en in het zwembad van Kortrijk Weide. Het zwembad zelf voorziet ook meer veiligheidsagenten om onder meer rugzakken te controleren. En nog opvallend: Lago zal minder reclame maken in Frankrijk, om Noord-Franse jongeren naar Kortrijk te lokken. Volgens burgemeester Ruth Vandenberghe van Kortrijk werken al die extra maatregelen wel, want de voorbije weekends is het rustig gebleven op Lago Weide.

Meest gelezen