flip franssen

Bewoners zonder water na verschillende waterleidingbreuken in Antwerpen en Edegem

In Antwerpen en Edegem zijn gisterenavond op enkele uren tijd op drie verschillende plaatsen breuken in de waterleiding ontstaan. Water-link heeft zowel aan het Rucaplein als aan de Prins Boudewijnlaan de watertoevoer tijdelijk afgesloten. Daardoor zitten buurtbewoners daar vanochtend zonder water. 

De brandweer in Antwerpen had zijn handen vol gisterenavond. Op enkele uren tijd ontstond er op drie verschillende plaatsen in Antwerpen en Edegem een breuk in de waterleiding.  Het eerste incident deed zich in de late namiddag voor in het park Rivierenhof.  Door het waterlek kwam een deel van het park in de buurt van de speeltuin onder water te staan.  

Later op de avond begaf ook een waterleiding aan het Rucaplein in Antwerpen het.  Het water stroomde uit de grond en zette het plein en een ondergrondse garage van een appartement onder water.  De brandweer liet zandzakjes aanrukken om te voorkomen dat het water de woningen zou binnenstromen.  In de ondergrondse garage stond het water zo'n 10 tot 20 cm hoog.

Geen oorzakelijk verband

Niet veel later kreeg watermaatschappij Water-link ook een melding voor een waterleidingbreuk aan de Prins Boudewijnlaan in Edegem.  Daar zorgde een breuk in de waterleiding voor schade aan het voetpad en het fietspad. En vanmorgen kwam er ook een melding van een waterbreuk in Hove. "Het ging om spontane buisbreuken en er is geen oorzakelijk verband tussen de verschillende incidenten", zegt ingenieur Nico Dries van Water-link. 

Water-link heeft zowel aan het Rucaplein als aan de Prins Boudewijnlaan de watertoevoer tijdelijk afgesloten.  Daardoor zitten buurtbewoners tot dinsdagochtend zonder drinkwater.  De watermaatschappij heeft buiten een noodkraan geplaatst in de getroffen gebieden. "De mensen kunnen hun emmers of bekers vullen met drinkwater op straat waar zo'n standpijp staat", zegt Nico Dries. 

In de voormiddag start Water-link met de herstellingen van de waterlekken.

Meest gelezen