Radio2

Museum op wielen "KOERSbus" trekt naar alle woonzorgcentra in Roeselare

De KOERSbus, de specialebus van wielermuseum KOERS, trekt deze zomer naar alle woonzorgcentra in Roeselare. Dit jaar staat alles in de bus in het thema van de kermiskoers. "We willen bewoners onderdompelen in die sfeer en traditie", reageert directeur van KOERS Thomas Ameye

De KOERSbus, het wielermuseum op wielen, trekt ook deze zomer weer door ons land. Vorig jaar reed de bus doorheen ons land met een expo rond het WK Wielrennen. Dit jaar is het thema kermiskoers. “In de bus zal je opnieuw koersfietsen en -truitjes terugvinden, maar je kan er ook eendjes vissen zoals op de kermis", vertelt Thomas Ameye.

De KOERSbus start deze zomer eerst met een lokale ronde langs alle woonzorgcentra in Roeselare. “We willen de sfeer en traditie van de kermiskoers terugbrengen. Vroeger had elke stad of dorp een kermiskoers. Nu zijn dat er nog maar 25 over heel Vlaanderen. We denken dat het bij de bewoners leuke herinneringen zal oproepen ”, voegt Thomas Ameye toe. Daarna zal de bus naar de 25 bestaande kermiskoersen trekken in Vlaanderen. 

Meest gelezen