Copyright stad Aalst

Nieuwe sporthype "pickleball" waait nu ook over naar Aalst

In Aalst kan je vanaf nu ook "pickleball" spelen, een mix van tennis, tafeltennis en badminton. Aalst is de eerste plaats in de provincie Oost-Vlaanderen waar de sport beoefend kan worden. De sport werd midden jaren '60 in de VS bedacht door 3 mannen voor hun kinderen, en wint alsmaar meer aan populariteit. 

Pickleball is een kruising tussen tennis, badminton en tafeltennis. Het waren 3 vaders die de sport midden jaren '60 in de VS bedachten om hun kinderen te entertainen. De naam van de sport zou gebaseerd zijn op het hondje "pickels" van een van de drie bedenkers, en zou dus niets te maken hebben met augurken of pickles. 

Laagdrempelige balsport

Pickleball is een tactische sport die volgens Charlotte Van Oudenhove van de sportdienst in Aalst alles heeft van badminton, al wordt het gespeeld met een tennisnet en met racketten die vergelijkbaar zijn met strandpalletten. "De sport is voor iedereen bedoeld. Spelen doe je in teams van 2 personen. Omdat het terrein even groot is als een badmintonterrein, en dus kleiner dan een tennis -of padelveld is de sport een pak minder intensief en dus toegankelijker." Net daarom is pickleball  vooral populair bij ouderen.

Spelregels

De bal – met gaten erin – mag maximaal een keer botsen op het veld van de tegenstander en punten kunnen alleen worden gescoord door de serverende partij. Een "pickleballcompetitie" bestaat nog niet in ons land, voorlopig wordt het dus recreatief gespeeld. 

Een compleet overzicht van de spelregels vind je hier: https://www.aalst.be/aalst-sport/pickleball-de-spelregels

kasto80

Meest gelezen