In twee maanden 1.500 rijbewijzen afgenomen bij chauffeurs in Halle-Vilvoorde die gsm achter stuur gebruikten

In twee maanden tijd zijn ongeveer 1.500 rijbewijzen ingetrokken van autobestuurders in Halle-Vilvoorde die hun telefoon gebruikten terwijl ze aan het rijden waren. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde

Van 1 mei tot en met 30 juni liep de actie tegen gsm-gebruik achter het stuur in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde. Het parket hoopte op deze manier de weggebruikers bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer met zich meebrengt en van de mogelijke gevolgen ervan. 

Al de bestuurders vormden een reëel gevaar voor zichzelf en de andere weggebruikers

Parket Halle-Vilvoorde

Tijdens de actie zijn ongeveer 1.500 rijbewijzen ingetrokken. "Het cijfer van 1.500 ligt erg hoog, zeker gezien het feit dat de rijbewijzen enkel werden ingetrokken bij mensen die effectief aan het rijden waren", zegt het parket. "Op het moment van de actie vormden al deze bestuurders een reëel gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers in het verkeer."

De overtreders zullen nu voor de rechter moeten verschijnen. Dat zal gebeuren tijdens verschillende themazittingen in de loop van de maanden september, oktober en november. 

Meest gelezen