Jeugdhulp moest afgelopen half jaar 5 leefgroepen sluiten door tekort aan personeel: "Structurele oplossing nodig"

Maar liefst vijf leefgroepen in de Jeugdhulp zijn het afgelopen half jaar moeten sluiten door een tekort aan personeel. Dat blijkt uit een rondvraag van ons reportagemagazine "Pano" en wordt bevestigd door het Agentschap Opgroeien. Zij lanceren nu een vacaturedatabank specifiek voor Jeugdhulp zodat afgestudeerden makkelijker de weg vinden naar de sector.

De Jeugdhulp, vroeger de Bijzondere Jeugdzorg, is een erg verscheiden sector gericht op de bescherming van kinderen en jongeren. In centrum Ter Elst in Duffel bijvoorbeeld kunnen kinderen en jongeren die hulp nodig hebben terecht voor een diagnose en de opstart van een behandeling.

Tenminste, dat is de bedoeling. Maar gemiddeld staan de kinderen en jongeren er een jaar op de wachtlijst. Dat komt omdat er te weinig plekken zijn, maar ook door een groot personeelstekort dat de wachtlijsten steeds langer maakt. Ter Elst kampte begin dit jaar met 10 tot 15 procent openstaande vacatures.  

BEKIJK - De situatie in Ter Elst in Duffel:

Videospeler inladen...

Leefgroepen sluiten

Het centrum zag zichzelf genoodzaakt drastische maatregelen te nemen. "In oktober vorig jaar hebben we zelfs twee leefgroepen moeten laten samensmelten omwille van personeelsgebrek", vertelt directeur Zorg Chris Diepvens. "Dat is lastig want het zorgt voor grotere leefgroepen elders, waardoor de kinderen en jongeren meer prikkels krijgen. Dat bemoeilijkt dan weer het samenleven en legt zo meer druk op het personeel."

In februari werden bovendien twee leefgroepen volledig gesloten. Het centrum vond niet genoeg mankracht om de kinderen die er verblijven de klok rond te begeleiden. Ter Elst is niet het enige centrum met dit probleem. De afgelopen zes maanden werden maar liefst vijf leefgroepen in de Jeugdhulp gesloten door een personeelstekort.

Dat is lastig want het zorgt voor grotere leefgroepen elders, waardoor de kinderen en jongeren meer prikkels krijgen

Directeur Zorg Chris Diepvens (Ter Elst)

Ook zorgorganisatie i-mens, die verschillende centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning runt, moest overgaan tot de sluiting van een leefgroep. "Het kon echt niet anders", zucht directeur Kinderzorg Ingrid De Meerleer. "In nauw overleg met ons netwerk en met het Agentschap Opgroeien hebben we beslist geen nieuwe kinderen meer op te nemen en hebben we voor elk kind in de leefgroep een oplossing gezocht. Evident is dat niet want het leidt onvermijdelijk tot druk elders."

De zorgorganisatie kon ondertussen wel opnieuw personeel aanwerven, waardoor de gesloten leefgroep weer kan worden opgestart. "Sluiten was maar een tijdelijke noodoplossing, in het najaar hopen we weer op volle toeren te draaien", stelt De Meerleer.

Opnamestop

Dat organisaties zoals i-mens (tijdelijk en noodgedwongen) kiezen voor een opnamestop, merken ze bijvoorbeeld in 't Pasrel in Schaarbeek. Daar worden jongeren tussen 0 en 18 jaar opgevangen terwijl er bekeken wordt welke begeleiding voor hen aangewezen is. "Kinderen blijven hier vaak veel langer dan de bedoeling is omdat ze elders in de sector niet terechtkunnen", aldus directeur Katrien de Koster.

Kinderen blijven hier vaak veel langer dan de bedoeling is omdat ze elders in de sector niet terechtkunnen

Directeur Katrien de Koster ('t Pasrel)

"Dat legt druk op onze werking, maar het kan vooral niet zijn dat kinderen worden overgeleverd aan een onveilige thuissituatie omdat wij het personeel niet vinden", gaat ze verder. In maart vertrokken in Schaarbeek zelf vijf personeelsleden. Twee plaatsen konden opnieuw ingevuld worden, de drie andere blijven voorlopig leeg. "Op een totaal van negen begeleiders is dat enorm veel", legt de Koster uit.  

"De meeste mensen die in de Jeugdhulp werken, doen dat vanuit een passie omdat ze jongeren willen helpen", stelt de Koster overtuigd. "Maar we zien hoe langer hoe meer dat dat niet genoeg is. Medewerkers moeten hier te vaak over hun grenzen gaan omdat er niet voldoende middelen zijn om het werk haalbaar te maken." Gevolg: vacatures die lang blijven openstaan, als er al iemand op reageert.

Vacaturedatabank

Dat is ook het Agentschap Opgroeien niet ontgaan, zegt woordvoerder Niels Heselmans. Zij lanceren daarom een eigen vacaturedatabank, specifiek voor de Jeugdhulp. "Wij kregen inderdaad vanuit verschillende organisaties de boodschap dat vacatures lang bleven openstaan. Met de vacaturedatabank willen we hen helpen om vacatures zichtbaarder te maken."

Aan de lancering van het jobplatform is ook een campagne gekoppeld. "Je kan voor die kinderen en jongeren echt het verschil maken", maakt Heselmans zich sterk. "Dat maakt de job zo waardevol."

BEKIJK - de campagnevideo:

Videospeler inladen...

Of die databank en campagne een groot verschil zal maken, is nog maar de vraag. De sector reageert eerder kritisch. "Elk initiatief helpt, maar we vragen structurele oplossingen", klinkt het. “Een vacaturedatabank en campagne gaan het probleem niet oplossen. We moeten vooral ook personeel langer kunnen vasthouden”, zegt Goedele Keymolen, maatschappelijke werkster in de Jeugdzorg. “Er moet structureel gekeken worden: wat kunnen we anders doen?”

Er moet structureel gekeken worden: wat kunnen we anders doen?

Maatschappelijk werkster Goedele Keymolen

Onder Wouter Beke, voormalig Vlaams minister van Welzijn, werd een grote hervorming op poten gezet (Vroeg en Nabij), maar in de sector hopen ze eerst en vooral nu het hoofd boven water te kunnen houden, eerder dan aan grote plannen bij te kunnen dragen.

Meest gelezen