Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen lokt 600 studenten uit binnen- en buitenland voor een cursus aan hun Summer University

Ook tijdens de zomermaanden valt de Antwerpse Universiteit niet stil. Meer dan 600 studenten uit binnen- en buitenland volgen er een cursus aan de Summer University. Zowat een derde komt van de universiteit zelf. Het zijn vaak studenten die in een internationale sfeer willen studeren maar niet naar het buitenland willen of kunnen gaan. Het grote deel zijn buitenlanders en er zijn ook internationale docenten bij. 

De cursussen duren één of twee weken. Het aanbod is heel ruim, van gezondheids- en sociale wetenschappen en filosofie tot kunst, kinderliteratuur en diamant. Zo is er ook een link met Antwerpen. "Het is voor de deelnemers een verrijking of een verdieping van hun kennis. De studenten van onze eigen universiteit zoeken vaak een internationale ervaring maar vinden een langdurig verblijf in het buitenland geen optie", zegt Jasper Vanhaelemeesch van de Summer University. "Wij bieden die internationale ervaring aan in Anwerpen. Hier komen bijna 60 nationaliteiten samen. We zijn blij dat we ze na twee jaar door corona geteisterde jaren weer kunnen verwelkomen." 

Met onze zomerse opleidingen zijn we een ambassadeur voor de universiteit en de stad
Jasper Vanhaelemeesch, Summer University.

De studenten doen niet alleen een academische maar ook een sociale ervaring op. "Naast het leren, zijn er voor de deelnemers activiteiten in de stad, zoals wandelingen, een haventour en zelfs een yogasessie op het dak van het MAS. Er is veel interesse voor. We merken dat de sociale batterij moet opgeladen worden. We zijn ook een soort ambassadeur voor de universiteit en de stad. Deelnemers van vorige edities gaven vaak aan dat ze willen terugkeren om hier te studeren, als onderzoeker of zelfs als toerist", zegt Vanhaelemeesch. 

Wie slaagt voor een opleiding, krijgt een getuigschrift dat ook goedgekeurd is om bijvoorbeeld aan de eigen opleiding toe te voegen.

Meest gelezen