Chiro Iris uit Dilbeek vindt op het laatste moment kampplaats in Nassogne na dubbele boeking

Chiro Iris uit Dilbeek was met man en macht op zoek naar een nieuwe kampplaats. Normaal zouden ze donderdag 7 juli vertrekken op kamp, maar de boer die een veld heeft in Durbuy, waar ze normaal zouden kamperen, heeft laten weten dat hij met een dubbele boeking zit. Vanmorgen lanceerde leidster Marie een oproep op radio2, met succes. Ze kunnen op bivak naar Nassogne.

“De boer heeft ons drie dagen geleden laten weten dat hij het terrein heeft onderverhuurd aan een andere jeugdbeweging, waardoor we morgen niet op ons kampterrein kunnen”, zegt Marie De Vos van Chiro Iris. De jeugdbeweging zit nu met de handen in het haar en plaatste een oproep bij Radio 2 Vlaams-Brabant in de hoop dat iemand anders een oplossing kan bieden.

“We zijn gaan kijken bij die boer waar de tenten van de andere jeugdbeweging al staan en ze hebben ook een contract. Uiteraard kunnen zij hun kamp niet zomaar afbreken om zomaar ergens anders naar toe te gaan. We hebben nu van een andere jeugdbeweging gehoord dat ze vorig jaar precies hetzelfde meegemaakt hebben. Dus blijkt dat de boer systematisch zijn terrein onderverhuurt aan meerdere mensen.”

Oproep

“We zijn dus op zoek naar een terrein van 3 hectare, liefst in Wallonië. Daar moet geen gebouw aan verbonden zijn want we slapen allemaal in tenten. We zijn met ongeveer 120 man en er zijn zo’n 25 tenten. Elektriciteit en water moeten ook niet op het terrein aanwezig zijn, als we dat bij de boer zelf kunnen halen.”

Chiro Vlaanderen - Jan Van Bostraeten

Goed nieuws uit Nassogne

Chiro Iris kreeg deze namiddag goed nieuws. Want ze hebben een terrein gevonden om hun tenten op te slaan. Ze kunnen terecht in Nassogne, aan de rand van Ardennen. De jeugdbeweging vertrekt morgen op kamp. 

Meest gelezen