Radio2

Pleegkinderen springen in zwembad in Kortrijk om aandacht te vragen voor Pleegzorg Vlaanderen: "120 West- Vlaamse kinderen zijn nog op zoek naar een gezin"

Deze ochtend gaf Pleegzorg Vlaanderen het startschot van hun zomercampagne in het openluchtzwembad van Kortrijk. Pleegouders en pleegkinderen waagden er een plons in het zwembad, dat even omgedoopt werd tot pleegzorgbad. Met de campagne gaat Pleegzorg Vlaanderen op zoek naar pleeggezinnen. 

Om 10 uur vanmorgen deden pleegouders, pleegkinderen en hun familie de grote pleegzorgsprong in het openluchtzwembad Abdijkaai in Kortrijk. Voor de sprong werd het openluchtzwembad door Pleegzorg Vlaanderen even omgedoopt tot een pleegzorgbad. "Vandaag geven we het startschot van onze zomercampagne: een duik in een pleegzorgbad. Hiermee willen we pleeggezinnen meer bekendheid geven en mensen oproepen om pleeggezin te worden", vertelt Charlotte Max van Pleegzorg Vlaanderen.

Op dit moment zoeken nog 120 West-Vlaamse kinderen en jongeren een pleeggezin. "We zoeken heel veel verschillende gezinnen die kinderen, jongeren of volwassenen kunnen opvangen. Dat komt omdat elke persoon andere noden heeft. Zo zoeken we gezinnen voor hele jonge kinderen, maar ook voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen", zegt Max. 

Radio2

Gelukkige pleegmama

Tijdens de sprong waren heel wat pleegouders aanwezig. Eén van die pleegouders is Kristin Coucke uit Kuurne. Al 10 jaar vangt zij samen met haar gezin een pleegkindje op. “Het is wennen met een nieuw kindje in het gezin, want de natuurlijke ouders zijn er ook nog. Maar na verloop van tijd groei je in de rol van pleegouder. Het kind is echt een deel van het gezin geworden. Het maakt ons gelukkig dat we iemand een toekomst en een veilige thuis kunnen bieden”, vertelt ze.

Radio2

Meest gelezen