Foto: Radio 2

Tientallen fans kamperen nu al aan Sportpaleis Antwerpen voor concert Harry Styles

Tientallen fans staan nu al aan het Sportpaleis in Antwerpen voor een concert van de Britse zanger Harry Styles dat morgenavond pas plaatsvindt. "Eigenlijk mag het niet, maar iedereen wil vooraan staan dus we kunnen niet anders", klinkt het bij de fans.

Meer dan 24 uur op voorhand staan er al tientallen fans buiten aan het Sportpaleis met slaapmatjes, slaapzakken, eten en drinken. Dat doen ze om een goede plek te bemachtigen voor het concert van Harry Styles dat morgenavond in het Sportpaleis plaatsvindt. "We hadden gezien op Twitter dat de eerste mensen al waren toegekomen, dus dan is het een kwestie van hier snel te zijn als je vooraan wil staan", klinkt het bij de fans. 

Enkele van de aanwezige fans hebben al vaker gekampeerd voor een  concert van de populaire Britse zanger. "Harry creëert voor al zijn fans een veilige plek en ik heb het gevoel dat ik volledig mezelf kan zijn. Om ergens te kunnen zijn waarin je alle ruimte krijgt ongeacht wie je bent, is heel fijn", vertelt een enthousiaste fan. 

Veiligheid

Eigenlijk is het verboden om voor het Sportpaleis te kamperen. De fans werden al gevraagd om te vertrekken en morgenvroeg terug te keren. Ook de politie zou nog langskomen om te vragen niet te blijven overnachten. "Ze zeggen altijd dat het niet mag en ook bij het concert van Billie Eilish zagen we dat het chaotisch was, maar zoiets is onvermijdelijk want iedereen wil vooraan staan." 

We dragen allemaal goed zorg voor elkaar en blijven altijd in groepjes van vijf

Fans van Harry Styles

Het Sportpaleis bevindt zich aan een drukke weg, maar de fans dragen zorg voor elkaar. "Het belangrijkste aan zulke wachtrijen is dat we zorg dragen voor elkaar en dat doen we ook effectief. Je maakt nieuwe vrienden en er worden nummers uitgewisseld", zegt een fan. "We zijn nu met een dertigtal mensen die allemaal samenhangen. Niemand gaat alleen naar zijn auto of ergens gaan plassen. Dat gebeurt telkens in een groepje van minstens vijf personen", voegt een andere fan er nog aan toe.

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen