BEKIJK - BBC-presentator "betrapt" met zijn voeten op zijn desk tijdens live-uitzending over premier Boris Johnson

Presentator Tim Willcox heeft gisteren de komische noot verzorgd tijdens een live-uitzending van de BBC. Reporter Ros Atkins vatte de wankele positie van premier Boris Johnson samen, maar Willcox besloot om even de benen te strekken en zijn telefoon boven te halen. 

Het was de hele dag bittere ernst gisteren op de Britse openbare omroep BBC. Premier Boris Johnson moet het ene ontslag na het andere verwerken en zijn positie wankelt. De BBC zendt dus voortdurend live uit aan Downing Street 10, de ambtswoning van de premier.

Tijdens een van die uitzendingen vat reporter Ros Atkins de gebeurtenissen van de dag samen. De regie gaat (bewust of onbewust) even terug voor een beeld van de studio en anker Tim Willcox. Willcox is daar duidelijk niet op voorbereid. Hij zit achterover met zijn voeten op zijn desk, terwijl hij door zijn telefoon zit te scrollen.

De BBC of Willcox zelf hebben niet gereageerd op het grappige beeld, maar op sociale media werd het verwelkomd als een aangename afwisseling voor de stroom aan hard nieuws rond Boris Johnson.

De faux pas van Willcox is - uiteraard - niet het eerste opvallende beeld tijdens een live-uitzending van de BBC. Zo slaagde Simon McCoy er in 2013 in de hoofdpunten voor te lezen met een stapel kopieerpapier in zijn handen.

Pas een goeie maand geleden kwam McCoy met een uitleg voor het vreemde voorval. "Soms legde ik een stuk papier op de autocue (het scherm waar een nieuwslezer zijn teksten van afleest) om mijn collega beet te nemen. Ik vroeg een vel papier en kreeg die stapel in mijn handen geduwd. Toen hoorde ik "You're on, in 3, 2, 1...".

Of ken je deze nog? In 2017 gaf Robert Kelly uitleg over de internationale politieke situatie in Zuid-Korea, toen plots zijn dochter Marlon en zijn zoon James doodleuk kwamen binnenwandelen.

Guy Goma

Maar het meest opvallende live-moment op de BBC - dat niets met nieuws te maken heeft - komt ongetwijfeld op naam van Guy Goma. De Congolese computertechnicus was naar de BBC gekomen voor een sollicitatiegesprek in 2006. Hij werd verward met Guy Kewney, een internetexpert.

Goma belandde in de studio en kreeg prompt live vragen over het gebruik van online muziek. Hij ging dan maar mee in het gesprek en beantwoordde de vragen naar best vermogen. De job bij de BBC kreeg hij niet, maar hij werd wel een internetlegende.

Meest gelezen