Radio2

Festival Cirque Plus strijkt over 2 weken opnieuw neer in Brugge: "Eerst alle koeienvlaaien weghalen"

De tuin van het Grootseminarie in Brugge wordt vrijgemaakt voor de komst van het jaarlijkse openluchtfestival Cirque Plus. In de tuin, waar de festivalweide komt, lopen het hele jaar door heel wat koeien. "We willen niet dat de mensen in koeienstront stappen, dus daarom ruimen we nu alles op", klinkt het bij vrijwilliger Nico Despiegelaere.

In de tuinen van het Grootseminarie in Brugge zijn een 15-tal vrijwillgers bezig met het opruimen van koeienvlaaien. Over 2 weken start daar het circusfestival Cirque Plus. Maar in de weiden van het Grootseminarie grazen het hele jaar door zo'n 30 koeien. En die laten veel koeievlaaien achter. Met een schop moeten de vrijwilligers nu alle koeienvlaaien opruimen. "Op 2 dagen tijd ruimen we zo'n 200 koeienvlaaien weg", vertelt vrijwilliger Nico Despiegelaere.

Noodzakelijk taakje

De vrijwilliger trekt zijn neus niet op voor het klusje: "Zolang het niet regent, lukt dat opruimen eigenlijk vrij vlot. Als het droog is, kan je de vlaaien namelijk beter opscheppen. En ik vind het leuk dat ik me nuttig kan maken."

"Ik wil gewoon dat alles hier netjes is wanneer de podia opgebouwd worden", gaat de man verder. "En uiteindelijk willen we ook niet dat de bezoekers in een koeienstront stappen. We vinden het ook belangrijk dat mensen hier in het gras kunnen liggen."

Radio2

Meest gelezen