Jeugdhuis in Beringen wil met toog van 1.200 meter wereldrecord verpulveren

Jeugdhuis Club 9 in Koersel, Beringen, wil zaterdag het wereldrecord van de langste toog binnenhalen. De voorbereidingen zijn in volle gang om een toog van maar liefst 1.200 meter mét klanten klaar te krijgen. Het huidige record staat op 700 meter.

Op de parking van de sporthal van Koersel wordt al een paar dagen druk gewerkt om de wereldrecordpoging voor de langste toog voor te bereiden. Jeroen Bosmans, één van de initiatiefnemers, heeft al enkele slapeloze  nachten achter de rug maar de ambitie en goesting om dat wereldrecord binnen te halen, stuwen de jonge bende voort. 

Jeugdhuis Club 9 heeft al een lange traditie van allerlei stunts en spraakmakende initiatieven. Deze keer wordt dus een toog van 1.200 meter klaargezet. Daar komt heel wat bij kijken: 3 km planken, veel kabels voor elektriciteit en duizenden bierbakken. Want uiteraard volstaat het niet om de toog recht te zetten, er moeten over de hele lengte klanten staan die wat drinken.

Ook afgeslankt plan is groot genoeg

"Het is een gek idee maar het brengt onze jongeren wel terug samen na twee coronajaren", zegt Jeroen Bosmans. Ondertussen is het eerste doel - 1.500 meter toog - wel afgeslankt naar 1.200 meter omdat verschillende vrijwilligers alweer door corona moesten afhaken. "Maar met dit resultaat zullen we sowieso het bestaande record verpulveren."

Verenigingen die alsnog willen meewerken, kunnen zich nog altijd melden bij het jeugdhuis. Zaterdag is iedereen welkom om een pintje te komen drinken aan de langste toog. De recordpoging loopt van 12 uur tot 20 uur, maar nadien lopen de festiviteiten nog door tot 1 uur. Uiteraard is er ondertussen de nodige muziek te horen en animatie te beleven.

Meest gelezen