Werking Universiteit Antwerpen komt niet in het gedrang na brand

Na de zware brand die gisterennamiddag is uitgebroken in de stadscampus van Universiteit Antwerpen, laat de universiteit weten dat haar werking niet in het gedrang komt. Naast het gebouw waar de brand uitbrak, is ook een aanpalend gebouw getroffen door waterschade. Enkele bedrijven uit de buurt boden al kantoren aan waar medewerkers terechtkunnen.

Gisterennamiddag brak er een zware brand uit in een gebouw van de stadscampus van Universiteit Antwerpen. "Het historische gebouw uit 1930 is het zwaarst geraakt, maar ook een aanpalend gebouw heeft veel schade opgelopen, voornamelijk door waterschade", zegt Peter De Meyer van de UA. Er zijn dus twee gebouwen voor een langere tijd onbeschikbaar. De getroffen gebouwen zijn nog niet vrijgegeven omdat de stabiliteit eerst moet onderzocht worden. Daarvoor is een expert aangesteld.

Het belangrijkste is dat onze aula's en bibliotheek gevrijwaard zijn gebleven
Peter De Meyer, woordvoerder Universiteit Antwerpen

De universiteit liet intussen weten dat haar werking niet in het gedrang komt. "Het is een geluk bij een ongeluk dat in de twee getroffen gebouwen vooral kantoren gehuisvest waren. Het gaat om 136 kantoren om precies te zijn", zegt De Meyer. "Voor die kantoren vinden we wel een oplossing. Het belangrijkste is dat onze grote aula's en de bibliotheek gevrijwaard zijn gebleven." De bibliotheek is vandaag gewoon open en ook de "Summer Schools" gaan door. 

Solidariteit

Verschillende bedrijven uit de omgeving van de stadscampus hebben gisterenavond en vanmorgen contact opgenomen met de universiteit om leegstaande kantoren aan te bieden. "We zijn heel erg blij met de uitingen van solidariteit die nog geen 24 uur na de brand zijn ontstaan. Het is moeilijk om nu al te zeggen op welk aanbod we zullen ingaan, maar de kans is groot dat onderzoekers tijdelijk een plek zullen krijgen in een van die kantoren", besluit De Meyer.

Meest gelezen