Nieuw sportcentrum en park voor Sportcomplex De Bres in Halle

De stad Halle heeft de plannen klaar voor de herinrichting van sportcomplex De Bres. Er komt een nieuw sportcentrum en een park, waar de rivier de Zenne wordt opengelegd. Opvallend genoeg komt er geen ondergrondse, maar wel een bovengrondse garage. 

"De bedoeling is om het sportcomplex totaal te veranderen", vertelt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit). "Er komt een bovengrondse parking, een nieuw sportcentrum en we gaan de Zenne blootleggen. We kiezen voor een bovengrondse parking, omdat die simpelweg goedkoper is om te maken. Bovendien kan het huidige sportcomplex op die manier openblijven tot het nieuwe sportcentrum klaar is."

Het stadsbestuur van Halle en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft een ontwerper aangeduid voor de herinrichting van de omgeving van De Bres. “Het gekozen ontwerp beantwoordt het best aan de toekomstvisie die de stad Halle en de VMM voor ogen hebben voor De Bres”, laat de stad weten. “Een plek waar sport, recreatie en groen samenkomen in een landschapspark met een meanderende Zenne.”

Buiten sporten op het dak

"Het geselecteerde architectenbureau zal nu een masterplan opstellen voor de site. Als eerste zullen we starten met de bouw van het nieuwe sportcentrum", aldus burgemeester Snoeck. "De nieuwe sporthal zal een gebouw zijn dat voldoet aan de eisen van nationale en internationale sportevenementen en moet aan Halse verenigingen een infrastructuur bieden om op hoog niveau mee te spelen. Op het dak van het nieuwe sportcomplex zullen er buitensporten beoefend kunnen worden."

Naast een nieuwe sporthal is er ruimte voor een multifunctioneel gebouw. De structuur van de huidige sporthal wordt daarbij gerecycleerd. “In dit gebouw is er plaats om auto’s en fietsen te stallen én het kan aangewend worden om in andere behoeftes te voorzien, zoals bijvoorbeeld de organisatie van kleine evenementen of open ateliers”, laat het stadsbestuur weten. Het zal 15 jaar duren om het volledige bouwproject rond te krijgen. 

Meest gelezen