Opnieuw dieren in beslag genomen bij hardleers koppel dat al meermaals dieren verwaarloosde

In Heikruis, Pepingen, zijn drie zwaar verwaarloosde schapen in beslag genomen bij een landbouwerskoppel dat in het verleden al vaker dieren heeft verwaarloosd. In totaal zijn er al meer dan 1000 dieren in beslag genomen. Het koppel kreeg ook al talloze boetes en vier keer een levenslang verbod op het houden van dieren.

"Het is enorm frustrerend dat die mensen dit blijven doen en dat het mogelijk voor hen is om het te blijven doen", vertelt Els De Saveur van vwz De Ark van Pollare aan Radio2. "Dit keer ging het om drie schapen die verstopt stonden in een weide en vastgebonden waren. De touwen waren half ingegroeid in een wol en ze waren ook ondervoed. Veel bewegen konden ze niet, het gras dat ze aten, was dus op een gegeven moment op." De schapen verblijven momenteel bij de Ark van Pollare. "Ze zijn onderzocht door een dierenarts en krijgen nu de juiste verzorging", aldus De Saveur.

Ik weet niet hoe ze dit kunnen blijven doen. Dit is dweilen met de kraan open

Els De Saveur van vzw De Ark van Pollare

Het landbouwerskoppel uit Heikruis, Pepingen, bij wie de dieren in beslag zijn genomen, is niet aan hun proefstuk toe. In totaal zijn er al meer dan duizend dieren in beslag genomen, gaande van schapen, kippen, lammetjes tot runderen. Iedere keer opnieuw zijn de dieren ondervoed en krijgen ze geen verzorging. Het koppel kreeg ook al voor tienduizenden euro's boete.  "Ze zijn al meermaals veroordeeld voor dierenverwaarlozing en hebben een levenslang verbod op het houden van dieren. Ik weet niet hoe ze dit kunnen blijven doen. Dit is dweilen met de kraan open", zegt een radeloze De Saveur. "Er moet een gebrek aan besef zijn bij die mensen, ze hebben geen inzicht in wat er fout gaat. Dit is echt een extreem geval en het blijft maar duren. Dit is bijna een jaarlijkse afspraak."

Meest gelezen