75 pas geplante scheuten op domein Natuurpunt in Vilvoorde omgemaaid

In Vilvoorde is aan de Driekastelenstraat een stuk grond van Natuurpunt met pas geplante scheuten machinaal gemaaid. Zo'n 75 kleine struiken en bomen die nog maar net geplant waren, zijn daarbij vernietigd. Natuurpunt is nu op zoek naar de uitvoerder of opdrachtgever.

In Vilvoorde heeft Natuurpunt MaVist (Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel) een onaangename ontdekking gedaan. Het stuk grond op de hoek van de Driekastelenstraat en de Ravaartstraat in Vilvoorde, waar de natuurvereniging onlangs nog 75 jonge struiken en bomen aanplantte, is volledig gemaaid. 

"Er staat nog één boompje overeind", vertelt voorzitter van Natuurpunt MaVist, Ivo Janssens. "De bermen in de omgeving hier worden gemaaid en we vermoeden dat die beheerder ook ons perceel heeft gemaaid. En dat is heel jammer: zoveel werk van vrijwilligers om de natuur mooi te herstellen en te laten ontwikkelen, wordt op twee minuten gewoon vernietigd."

Het gemaaide perceel is onderdeel van een groter geheel, legt Janssens uit. "De natuur aan het Floordambos meer ruimte te geven. We merken zelfs dat dieren als kikkers en reeën al de weg naar hier hebben gevonden. We hopen dit zo snel mogelijk te kunnen herstellen."

In de hoop de uitvoerder van het gemaaide perceel te vinden, heeft Natuurpunt contact opgenomen met de stad Vilvoorde, die instaat voor het maaien van de bermen. "We hopen dat ze samen met ons naar een oplossing zoeken. Eén plant kost 1 euro, dat is niet veel, maar het is niet de bedoeling dat we steeds opnieuw moeten aanplanten."

Eén plant kost 1 euro, dat is niet veel, maar het is niet de bedoeling dat we steeds opnieuw moeten aanplanten

Meest gelezen