Foto: Radio 2

PVDA deelt gratis tickets uit voor Waterbus in Antwerpen tegen stijgende prijs: tickets van 3 naar 4 euro

De politieke partij PVDA heeft enkele gratis tickets uitgedeeld aan reizigers van de Waterbus in Antwerpen. Die wordt volgende maand duurder, een ritje kost dan 4 in plaats van 3 euro. De partij wil de Waterbus net toegankelijker maken voor iedereen en zette daarom deze actie op.

Vanmorgen heeft de partij PVDA een actie gehouden op het Steenplein tegen de stijgende prijs van de Waterbus in Antwerpen. De tickets worden volgende maand met een derde van de prijs duurder. Een enkel ticket kost dan 4 euro in plaats van 3 euro en een ticket heen en terug zal 6,5 euro kosten. "We vinden de Waterbus een fantastisch project en iets dat verder zou moeten uitbreiden en toegankelijker worden voor iedereen, in plaats van het duurder te maken", zegt Jos D'Haese (PVDA).

In veel steden in Europa kiezen ze er net voor om het openbaar vervoer goedkoper te maken

Jos D'Haese (PVDA)

De Waterbus vaart tussen Lillo en Hemiksem en stopt in totaal op 8 verschillende plaatsen. Het is de eerste keer dat de prijzen van de Waterbus stijgen sinds de bus 5 jaar geleden is beginnen te varen.  "Op dit moment stijgen de prijzen voor iedereen. In veel steden in Europa kiezen ze ervoor om het openbaar vervoer net goedkoper te maken omdat je op die manier een alternatief kan bieden aan mensen die het al moeilijk hebben", zegt D'Haese. 

Bovendien ziet de partij het als een goede oplossing voor de mobiliteitsknoop die er in Antwerpen is. Zo kunnen files via de Waterbus beter omzeild worden. "Het water is er, je moet de boten er gewoon op laten varen bij wijze van spreken. En daarom delen we vandaag gratis tickets uit om extra in de verf te zetten dat de Waterbus juist een antwoord moet bieden op de koopkrachtcrisis", besluit D'Haese.

Foto: Radio 2

Meest gelezen