Foto Rock Zottegem

Betalen op Rock Zottegem kan met een persoonlijke QR-tattoo

Op Rock Zottegem zal je je drankbonnetjes kunnen betalen via een tijdelijke tattoo van een qr-code. Rock Zottegem duurt dit jaar 3 dagen, om het gebrek aan festiviteiten tijdens de coronatijd te compenseren. Het vindt plaats aan de Bevegemse Vijvers. Er kwamen tijdens vorige edities tot 12.500 bezoekers per dag. Er zijn dit weekend dagelijks  250 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

De organisatoren van Rock Zottegem Kurt De Loor en Pieter De Troyer pakken uit met een nieuwigheid in festivalland. Je zal aan de toog kunnen betalen via een tattoo: “een persoonlijke tattoo die jouw drankbonnetjes bijhoudt. Gedaan met bonnetjes die verloren geraken of een gsm die dienst weigert als je je online bonnetjes wil gebruiken." Het is niet zo dat je je eigen tekening kan kiezen, het is een unieke qr-code die je tijdelijk op je lichaam kan laten zetten en die gescand wordt aan de toog. “Festivalgangers kunnen hun tattoo laten plaatsen aan de stand van Swipedrinks op het festivalterrein. Dat kost één drankbonnetje. Je moet wel vooraf inschrijven om je persoonlijke en tijdelijke tattoo te laten zetten via tattoo@swipedrinks.com.” Betalen via de tattoo is geen verplichting, het kan nog altijd met de klassieke bonnetjes.

Foto organisatoren Rock Zottegem

3 dagen

Met tot 12.500 bezoekers per dag is Rock Zottegem uitgegroeid tot een klassieker op de Vlaamse festivalkalender. Tijdens het festivalweekend werken er 250 vrijwilligers aan mee. Bij de voorbereidngen en voor de afbraak zijn dat er nog 75 per dag. Dit jaar duurt Rock Zottegem 3 dagen  in de plaats van 2. Dat is om het gebrek aan festiviteiten in coronatijd te compenseren. Er komen meer DJ's dan tijdens vorige edities en de optredens zijn van zowel Belgische als internationale bands als Texas, Bazart, dEUS, Triggerfinger, Arsenal, Razorlight, Clouseau of De Kreuners. Het festival is nog niet uitverkocht. 

All rights reserved to Matthias Engels
kasto80

Meest gelezen