Luxaviation Belgium, Abelag Aviation N.V.

Vliegmaatschappij uit Wevelgem organiseert al 30 jaar vluchten voor André Rieu: "Hij is meer dan een klant"

De Wevelgemse vestiging van luchtvaartmaatschappij Luxaviation Belgium, gespecialiseerd in VIP- en zakenvluchten, regelt al 30 jaar vluchten voor de Nederlandse muzikant André Rieu. Het bedrijf had, naar eigen zeggen, enkele belangrijke uitbreidingen nooit kunnen doorvoeren zonder de investeringen van Rieu. "Dankzij hem hebben we destijds zelfs enkele vliegtuigen kunnen bijkopen", klinkt het bij Luc Ollivier van Luxaviation.

Veel mensen trekken vandaag naar Maastricht in Nederland om op het Vrijthof te kijken naar de zomerconcerten van de Nederlandse orkestleider André Rieu. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de Nederlander een grote link heeft met de West-Vlaamse gemeente Wevelgem. "André vliegt al bijna 30 jaar met onze vliegtuigen", vertelt Luc Ollivier van de Wevelgemse vestiging van luchtvaartmaatschappij Luxaviation bij Radio 2.

De luchtvaartmaatschappij leerde Rieu zo'n 30 jaar geleden kennen. "Ik kende hem toen nog niet", geeft Ollivier toe. "Maar op heel korte tijd mochten we heel wat chartervluchten organiseren voor zijn orkest. Ook voor verplaatsingen voor interviews deed hij een beroep op ons."

"Door hem zijn we er nog"

"Zonder Rieu zou ons bedrijf nooit staan waar het nu staat", gaat Ollivier verder. "Hij is ook altijd veel meer dan een klant geweest bij ons. Meer zelfs: hij was cruciaal voor het voortbestaan van ons bedrijf. Hij deed namelijk investeringen bij Luxaviation waardoor we enkele vliegtuigen konden bijkopen."

30 jaar geleden was de luchtvaartmaatschappij nog in handen van het Belgische bedrijf Abelag. In 2013 werd Abelag overgenomen door Luxaviation Belgium, een luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor in Luxemburg.

Meest gelezen