Foto facebookpagina Weg van Wetteren

Wetteren installeert 3 kiosken om info te geven aan toeristen

De gemeente Wetteren zet 10 vrijwilligers in die tijdens de zomervakantie aan 3 kiosken toeristische info geven aan bezoekers. Er wordt veel gewandeld en gefietst in Wetteren. "We zijn een pareltje aan de Schelde", zegt de toeristische dienst.

Vorig jaar had de gemeente Wetteren 1 kiosk op het marktplein waar bezoekers info konden vragen over de toeristische attracties in de omgeving. Nu zijn er 3 kiosken met 10 vrijwilligers, "echte Wetteraars die zich met hart en ziel inzetten", zegt Christine  Paepe van de toeristische dienst. Met de 3 kiosken wil de toeristische dienst de dienstverlening verbreden. Ze bieden ook spelletjes aan voor de kinderen. 

Fietsers en wandelaars

Christine Paepe prijst Wetteren aan bij toeristen. "We hebben hier veel wandelaars en fietsers, je kan mooi fietsen langs de Schelde." De meeste fietsers en wandelaars komen uit eigen land, "vooral uit West-Vlaanderen en Limburg. Maar de versten kwamen van Australië.Geen idee hoe die in Wetteren terecht kwamen," lacht Christine, "maar ze hebben een mooie tijd gehad." Op de vraag naar wat het mooiste plekje  is van Wetteren kan ze niet met 1 plaats antwoorden: "We hebben de Schelde, de stuifduinen, het domein Den Blakken. We zijn een pareltje aan de Schelde." 

Foto facebookpagina Weg van Wetteren
kasto80

Meest gelezen