Radio2

Cactusfestival in Brugge opent vanavond met nieuw podium ontworpen door Brugse kunstenaar

Vanavond opent het Cactusfestival in het Minnewaterpark in Brugge met een volledig nieuw podium. Dat was nodig omdat de vorige podiumbouwer gestopt is met activiteiten van deze schaal. Het nieuwe podium is ontworpen door de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck.

Na drie jaar is er weer een nieuwe editie van het Cactusfestival. “We kijken er dan ook heel erg naar uit”, zegt Patrick Keersebilck, coördinator van Cactus muziekcentrum. “Net zoals heel wat mensen die het ons laten weten hebben, trouwens."

Nadat de oude podiumbouwer ermee stopte, moest de organisatie van Cactusfestival in allerijl op zoek naar een nieuwe podiumbouwer. “Daarvoor zijn we uitgekomen bij ASE uit Maldegem, een plaatselijk bedrijf”, vertelt Keersebilck.

Ook het ontwerp van het podium is van lokale makelijk. “We hebben Sammy Slabbinck, een Brugse kunstenaar, aangesproken om het podium te ontwerpen. Het ontwerp past helemaal bij zijn reputatie als collagekunstenaar”, zegt Keersebilck.

En die reputatie die Slabbinck heeft opgebouwd, is indrukwekkend. Hij ontwierp onder meer de laatste platenhoes van wereldster Leonard Cohen. In 2017 kwam Slabbinck ook al in de media na een Twitterruzie met Donald Trump, toen president van Amerika. De kunstenaar reageerde met een grappig filmpje op een post van de ex-president, waarna die laatste hem blokkeerde.

Ticketverkoop

Het festival doet het op het vlak van ticketverkoop erg goed. “Ondanks de grote concurrentie is de voorverkoop zeer goed verlopen. Het wordt spannend om te zien of we de gehoopte cijfers halen”, besluit Keersebilck.

Het festival is van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli in het Minnewaterpark in Brugge.

Meest gelezen