Bart Dewaele

Moeder uit Glabbeek vindt zwembadliefde van zoon (17): "Binnenkort eerste date"

Cindy uit Glabbeek heeft het meisje gevonden op wie haar zeventienjarige zoon verliefd werd in het zwembad van Tienen. De moeder deed een oproep in het ochtendprogramma van Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel in de hoop het meisje te vinden. Die oproep werd beantwoord en intussen zijn zoon en het meisje volop aan het chatten, met een eerste date in zicht. 

Afgelopen maandag ging de zeventienjarige zoon van Cindy samen met zijn broertje een namiddagje zwemmen in het zwembad van Tienen. Tussen het zwemmen en ravotten door viel zijn oog daar op een meisje. De jonge Glabbekenaar werd op slag verliefd. Toen hij na het zwemmen thuis kwam, vertelde hij alles aan zijn moeder. Zoals het spreekwoord luidt: waar het hart vol van is, loopt de mond van over. 

Mama aarzelde niet en zette meteen een zoekactie op poten om het meisje te vinden. Eerst via een oproep op sociale media, vandaag via een oproep in het ochtendprogramma van Radio 2. "Het meisje dat we zoeken was afgelopen maandag in het zwembad van Tienen tussen 15 uur en 18 uur", vertelt Cindy. 

"Ze was daar met een jonger meisje, vermoedelijk haar zusje, of een vriendinnetje. Naar het schijnt, heeft mijn zoon veel oogcontact gehad met haar. Maar net wanneer hij haar wou aanspreken, ging ze uit het zwembad en was ze weg." 

"Allez, ma..."

Toen Cindy's zoon thuis kwam en vertelde over wat hij had meegemaakt, kwam ze op het idee om een zoekactie op poten te zetten. Maar daar stond de zeventienjarige jongeman niet meteen om te springen. "In het begin aarzelde mijn zoon wel", geeft Cindy toe. "Hij was bang van wat de mensen ervan zouden denken. Ik heb hem verzekerd dat hij zich daar niets van moet aantrekken. Als je de liefde van je leven wil vinden, dan moet je alles op alles zetten om dat te verwezenlijken." 

Meisje is gevonden

Intussen is het meisje gevonden. "Een vriendin van de mama van het meisje, maar ook haar peter hebben mij na mijn oproep gecontacteerd", vertelt Cindy. "Toen ze mij een foto stuurden wisten we het zeker, zij was het meisje naar wie we op zoek waren. Intussen zijn de telefoonnummers uitgewisseld en zijn ze volop aan het chatten. Dat het meisje onmiddellijk wist over welke jongen het ging, wil ook al iets zeggen. Er hangt magie in de lucht. Binnenkort volgt er een date, misschien gaan ze wel zwemmen." 

Meest gelezen