RP/ BRUZZ

9 Arrestaties in Anneessenswijk nadat wagen in brand is gestoken

In de Anneessenswijk was de politie gisterenavond massaal ter plaatse nadat een wagen in brand werd gestoken. Een waterkanon, helikopter en een pantservoertuig werden ingezet. De politie arresteerde negen mensen. 

Een reporter van Bruzz schatte het aantal combi's aan het Rouppeplein op 15 en het aantal agenten op 40. De politie kon geen aantallen meegeven maar zegt 'redelijk wat personeel ter plaatse te hebben.'

"Toch is de sfeer daar niet echt gespannen te noemen", stelde de Bruzz-reporter vast. "Op dit moment zie ik geen tegenpartij."

Brand

Zondagavond rond half negen werd een wagen in brand gestoken in de Anneessenswijk. "We gingen daarvoor ter plaatse en dat kon op veel belangstelling rekenen bij de jongeren in de buurt", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Daarop kwam er massaal versterking. Onder meer een waterkanon, een pantservoertuig en een helikopter werden ingezet. De politie arresteerde uiteindelijk negen mensen. "Er zijn geen gewonden gemeld", zegt Van de Keere.

Wel gingen er meerdere vuilnisbakken in vlammen op, onder meer aan de Stalingradlaan en in de Bodegemstraat. Brandweerwagens kwamen dan ook ter plaatse.

RP / Bruzz

Meest gelezen