MAISANT Ludovic / hemis.fr

Dit weekend aangenaam warm, begin volgende week puffen en zweten met 35 graden en meer

We zitten volop in een warme zomerse week, met veel zon en aangename temperaturen. Het weekend wordt uiteindelijk minder heet dan eerst verwacht, maar maandag en dinsdag kunnen de temperaturen wel oplopen tot 35 graden en meer. 

Vandaag schommelen de temperaturen van 22 graden aan zee tot zo'n 28 à 29 graden in het centrum van het land. In het zuiden van het land kan de temperatuur lokaal nog oplopen tot 31 graden.

Donderdag en vrijdag blijft het zonnig, met hier en daar iets meer bewolking. De temperaturen blijven aangenaam zomers, met maxima tot 26 graden in het centrum van het land op donderdag. Vrijdag wordt het iets minder warm, zo'n 22 à 23 graden. 

Ook dit weekend zal het minder warm zijn dan oorspronkelijk was aangekondigd. Zaterdag schommelen de maxima tussen de 21 en 27 graden. Het blijft ook droog, met veel zon en - buiten wat hoge sluierbewolking - weinig of geen bewolking. 

Tropische temperaturen verwachten we vanaf maandag. Dan liggen de maxima tussen 28 en 34 graden. Lokaal is 35 graden niet uitgesloten. 

Dinsdag bereikt subtropische lucht vanaf het Iberische Schiereiland ons land waardoor het extreem warm wordt met maxima rond 36 à 37 graden in het centrum. Lokaal kan het zelfs nog wat warmer worden. Tegen de avond en nacht is er dan een kleine kans op een lokaal onweer.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (dinsdag 12/7):

Videospeler inladen...

Meest gelezen