Directeur Freinetschool Diest ontslagen na grensoverschrijdend gedrag tegenover collega's

In Diest is de directeur van de Freinetschool De Pit ontslagen na meldingen van grensoverschrijdend gedrag tegenover personeelsleden. Er is ondertussen al een nieuwe directeur aangesteld. 

De scholengroep Adite waartoe Freinetschool De Pit in Diest behoort, laat vandaag weten dat de directeur ontslagen wordt. De reden voor het ontslag is grensoverschrijdend gedrag van de directeur tegenover collega's. Er is ook sprake van manipulatie van medewerkers van de school. 

Alle meldingen van grensoverschrijdend gedrag werden onderzocht door een onafhankelijke onderzoekscel van het gemeenschapsonderwijs en op basis van dat rapport is beslist om de directeur te ontslaan. Vanaf volgend schooljaar wordt Ingrid Geerkens de nieuwe directeur van de Freinetbasisschool De Pit in Diest. 

Meest gelezen