Radio2

Automobilist in levensgevaar na zware klap in gracht in Hooglede

Afgelopen nacht knalde een automobilist in de gracht op de weg tussen Handzame (Kortemark) en Sint-Jozef de Geite (Hooglede). Door de zware klap werd de man uit de auto geslingerd. De hulpdiensten brachten hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis. 

Rond 00.30 uur ging het fout toen een automobilist een flauwe bocht naar links wilde nemen aan de Amersveldestraat in Handzame. De bestuurder vloog uit de bocht en knalde in een gracht. Daarna werd de wagen opnieuw op de weg gekatapulteerd. Het voertuig kwam tientallen meters verder tot stilstand. De auto van de bestuurder, een Audi RS Q8 goed voor zo’n 200.000 euro, is volledig vernield.

Door het ongeval lagen er overal op de weg brokstukken en auto-onderdelen. Het dak en de rechterkant van de wagen waren door de klap volledig weggerukt. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen en sloot daarvoor een tijdlang de Amersveldestraat af. De bestuurder werd door de klap uit de auto geslingerd. De ambulance snelde ter plaatse en bracht de man over naar het ziekenhuis. Het parket stelde een expert aan om de verdere omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Meest gelezen