Foto: Radio 2

Lift van Sint-Annatunnel op linkeroever in Antwerpen weer open na half jaar renovatie

De lift van de Sint-Annatunnel op linkeroever in Antwerpen is vandaag terug in dienst genomen, na een renovatie van een half jaar. De komende zes maanden is de lift op rechteroever aan de beurt. Tegen eind december zou ook die lift klaar moeten zijn voor gebruik.

Op linkeroever in Antwerpen is de lift van de Sint-Annatunnel vandaag terug in dienst genomen. In januari is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een grondige renovatie gestart aan de liften van de voetgangerstunnel. Na 6 maanden zijn de werken aan de lift op linkeroever afgerond en is de lift klaar voor gebruik.

De oude elektrische motoren zijn gemoderniseerd en de liftkooi is nu ook voorzien van LED-verlichting. Daarnaast zijn er ook nieuwe bedieningsknoppen en informatiepanelen geïnstalleerd. Het uiterlijk van de lift werd ook aangepakt met respect voor het historisch karakter van de tunnel. Zo hebben archeologen via een kleuronderzoek van de oude verflagen, de nieuwe kleur bepaald waarmee de lift is geschilderd.

Ik ben blij, want met de elektrische fiets is het niet gemakkelijk om de roltrappen te gebruiken

Kurt, een fietser uit Linkeroever

Buurtbewoners die de tunnel dagelijks gebruiken om naar hun werk te gaan reageren enthousiast. "Ik heb een elektrische fiets gekocht en dat is niet zo gemakkelijk met de roltrappen.  Dus ik ben heel blij dat de ene kant nu klaar is en hopelijk volgt de andere kant ook snel", zegt een fietser. "Naast het werk gebruik ik de tunnel ook vaak om met mijn kinderen naar de stad te gaan", zegt een andere fietser. "De roltrap is moeilijk met de kinderen, dus ik ben heel erg blij. Ik vind het knap."

Het komende half jaar is de lift op rechteroever aan de beurt. Als die renovatie even vlot verloopt, zouden beide liften opnieuw in gebruik moeten zijn tegen eind december.

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen