Foto: Radio 2

Tomorrowland organiseert dj-kamp voor kinderen op 200 meter van festivalterrein in Boom

Tomorrowland organiseert deze week een dj-kamp voor kinderen en jongeren op 200 meter van het festivalterrein De Schorre in Boom. Enthousiaste 8- tot 17-jarigen worden er de hele week begeleid door professionele dj's en op donderdag mogen ze op een echt Tomorrowland podium plaatjes draaien.

De hele week lang volgen kinderen en jongeren van 8 tot en met 17 jaar die graag dj willen worden, een vakantiekamp bij de Tomorrowland Academy. Ze worden door professionele dj's begeleid en krijgen tal van workshops, op 200 meter van het festivalterrein in Boom. "Dj'en is niet zomaar een plaatje opzetten. Het is de totaalbeleving en de sfeer die je er rond moet creëren", vertelt dj en lesgever Thomas Sempels.

BEKIJK - "We merken ook dat er heel veel meisjes zich inschrijven", zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Vandaag kiezen de kinderen een dj-naam en ze krijgen ook mee hoe ze zich als dj in de markt kunnen zetten. "Ze zijn natuurlijk nog erg jong, maar het is wel goed om dat ook mee te geven, zodat het zich niet beperkt tot alleen plaatjes mixen", zegt Thomas. "Als kers op de taart gaan we donderdag met de kinderen op een echt Tomorrowland podium staan, daar kunnen ze van het echte werk proeven."

Mijn grote droom is om op het hoofdpodium van Tomorrowland te staan

Aaron, deelnemer van het dj-kamp van Tomorrowland Academy

De kinderen die deelnemen zijn erg enthousiast. "Ik vind het leuk dat ik niet moet luisteren naar iemand anders en dat ik zelf kan kiezen wat ik doe", zegt een van de kinderen. "Mijn grote droom is om op het hoofdpodium van Tomorrowland te staan", zegt een andere deelnemer nog. 

Vanaf volgende week wordt het kamp twee weken verdergezet met volwassenen. Mensen van over de hele wereld komen dan dj-lessen volgen. De deelnemers sluiten hun week af met een weekend Tomorrowland en een backstage tour. 

Hopelijk zit de volgende Dimitri Vegas of Charlotte de Witte ertussen
Thomas Sempels, lesgever en dj Sem Thomasson

Fysieke school vanaf 2023

Na een week zouden de lesgevers al kunnen zien of er talenten bijzitten. "Het is vergelijkbaar met een voetbalkamp, daar kan je na een week ook zien of iemand met een bal kan dribbelen", zegt dj Sem Thomasson. "Hopelijk zit de volgende Dimitri Vegas of Charlotte de Witte ertussen en dat zou voor ons ook een mooi moment zijn om over een aantal jaren iemand van de Academy op het podium te zien."

De kampen vormen de lancering van de Tomorrowland Academy.  Dat wordt vanaf 2023 een fysieke producing en dj-school waar het hele jaar door opleidingen worden gegeven voor alle leeftijdscategorieën.

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen