BEKIJK - Eerbetoon aan Luc De Vos en Bobbejaan Schoepen op "Vlaanderen feest" en comeback van Laïs

In Antwerpen is de Grote Markt vanavond volgelopen voor "Vlaanderen feest", een muzikaal programma van Eén ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag. Er waren optredens van onder anderen Clouseau, Camille Dhont, K3, Willy Sommers en Metejoor. Luc De Vos van Gorki en Bobbejaan Schoepen kregen een eerbetoon en Laïs maakte na acht jaar pauze een comeback op het podium. Bekijk hier de hoogtepunten. 

Ontroerende versie van "Mia"

Morgen zou Luc De Vos, de zanger van Gorki, 60 jaar geworden zijn. Een van zijn bekendste nummers, "Mia", bestaat 30 jaar. De perfecte aanleiding voor een eerbetoon. Zanger IBE bracht een ingetogen versie van "Mia" en bezorgde het publiek op de Grote Markt kippenvel. "Ik ben ervan overtuigd dat Luc De Vos waarschijnlijk ergens boven aan het kijken is met een klein pintje in zijn handen en heeft gezegd dat het schoon is", zei presentator Peter Van de Veire die de show in Antwerpen aan elkaar praat. 

Bekijk hier het optreden van IBE:

Videospeler inladen...

De comeback van Laïs

Na een pauze van acht jaar maakt de folkgroep Laïs een comeback. Op nieuw werk is het nog wachten tot het najaar, maar in Antwerpen brachten Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts alvast hun grootste hit "'t Smidje". Laïs is voortaan een duo want, Annelies Brosens heeft de groep verlaten. Deze zomer treedt Laïs voor het eerst op in Polen, waar "'t Smidje" een eigen leven is gaan leiden. "Ze noemen dat daar "De Belgische dans". Ze denken dat dat een echte Belgische volksdans is en dansen dat daar op alle feesten", vertelde Bauweraerts.

Bekijk hier het optreden van Laïs:

Videospeler inladen...

70 jaar "Lichtjes van de Schelde"

De klassieker "De lichtjes van de Schelde" van Bobbejaan Schoepen is dit jaar 70 jaar oud. Het nummer gaat over een zeeman die ernaar verlangt zijn vrouw en kinderen weer te zien. Zanger, presentator en Kempenaar Tijs Vanneste bracht een cover van deze evergreen. "Bobbejaan dat is de Kempen, Bobbejaanland ligt in Lichtaart", zei Vanneste. "Neem daarbij dat "De lichtjes van de Schelde" ook een beetje het onofficiële volkslied is van Antwerpen en de keuze was snel gemaakt."

Bekijk hier het optreden van Tijs Vanneste:

Videospeler inladen...

Meest gelezen