Superfan Sus (9) belooft Wout van Aert levenslang gratis asperges in ruil voor groene trui

Een groene trui in ruil voor een levenslange voorraad gratis asperges, dat is de deal die Sus (9) uit Morkhoven, bij Herentals, wil sluiten met wielrenner Wout van Aert. Sus is al sinds zijn 3 jaar fan van Wout. Hij wil nu heel graag de groene trui, die Wout draagt in de Ronde van Frankrijk, bemachtigen. Hij ruilt die graag tegen asperges van de boerderij van zijn ouders. 

Wielrenner Wout van Aert is bezig aan de Ronde van Frankrijk. Daar draagt hij momenteel de groene trui. Een exemplaar dat Sus (9) heel graag in handen zou hebben. Sus, uit Morkhoven, bij Herentals, is al sinds zijn drie jaar een enorme fan van de wielrenner. “Hij heeft een fotocollage van hem”, vertelt mama Katrien Van den Broeck op Radio 2 in Antwerpen. “Elke keer met Sus zijn verjaardag eten we ook "Wout van Taart", dat is een taart met een foto van hen twee op.”

Vive le vélo

Vorige week keek Sus naar een aflevering van “Vive le vélo” op één. Daar werd een truitje van Wout verloot. Dat wilde Sus zo graag winnen dat hij meedeed aan de wedstrijd. “Hij was overtuigd dat het truitje voor hem zou zijn, dus hebben we hem moeten uitleggen dat heel veel mensen zouden meedoen aan de wedstrijd. Hij was dan ook heel erg ontgoocheld toen bleek dat hij niet gewonnen had.”

Op de verjaardag van Sus eten we "Wout van Taart", dat is een taart met de foto van hen twee op

Katrien Van den Broeck, mama van Sus

Sus gaf niet op en bedacht zelf een strategie om de groene trui te bemachtigen. “We hebben een foto van hem op sociale media gezet. Daarop heeft hij een blad vast waarin hij aan Wout van Aert de groene trui vraagt in ruil voor een levenslange voorraad gratis asperges van onze boerderij, De Pleynhoeve.”

Voorlopig reageerde de wielrenner nog niet. “Zijn ouders komen soms asperges kopen in onze boerderij. We hopen dat hij via hen misschien het bericht onder ogen krijgt. Sus zou ontzettend blij zijn mocht hij dat truitje kunnen bemachtigen.”

Meest gelezen